NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A Katasztrófavédelmi Intézet tisztjelöltje tanulmányúton Brüsszelben

2024. június 4-5-én, a Katasztrófavédelmi Intézet tisztjelöltje részt vett a kétnapos „Fiatal Polgári Védelmi Szakemberek Tanulmányútja” program keretében az Európai Polgári Védelem és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek Főigazgatósága (DG ECHO) által szervezett 8. Európai Polgári Védelmi Fórumon Brüsszelben. 

A rendezvényen Kovács Dóra II. évfolyamos műveleti szakirányos tisztjelöltje vett részt. A Fórum keretében lehetőség volt kerekasztal beszélgetéseken illetve workshopokon részt venni, amelyeken az előadók tagállamok miniszterei, szakértői, az Európai Polgári Védelem és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek Főigazgatóságának munkatársai és egyes hatóságok képviselői voltak.

A rendezvényen képviseltették magukat a tagállami illetve nemzetközi szintű  polgári védelmi, humanitárius illetve,  katasztrófakockázattal foglalkozó szervezetek, a magánszektor valamint tudományos és felsőoktatási intézmények is.

A rendezvény fő témája volt az Uniós Polgári Védelmi Mechanizmus múltbéli és jelenlegi tevékenységei, valamint jövőbeli célkitűzései. A Fórum célja volt a résztvevők között az ismeretek és bevált gyakorlatok egymással való megosztása, valamint a kapcsolatépítés az uniós polgári védelmi mechanizmussal kapcsolatban.