NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Záróvizsgák a Katasztrófavédelmi Intézetben

Június harmadikán megkezdődtek a záróvizsgák a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetében. Az idén száztizenegy hallgató fejezheti be tanulmányait.

A záróvizsga két részből áll. Az adott vizsganapra bejelentkezett hallgatók először megvédik a szakdolgozatukat, bemutatják az előzetesen elkészített előadásukat, majd válaszolnak a bizottság tagjai által feltett kérdésekre. Ezt a komplex szóbeli vizsga követi, amelynek során a hallgatók a szakirányon meghatározott záróvizsga-tantárgyak témaköreiben szerzett felkészültségükről adnak számot. A hallgatók minden záróvizsgatárgyból egy-egy tételt húznak, majd rövid kidolgozási időt követően szóban ismertetik a választ.

Az idei évben tizenöt nappali tagozatos hallgató tehet záróvizsgát: öten iparbiztonsági, kilencen katasztrófavédelmi műveleti szakirányon tanuló tisztjelöltek, egy önköltséges hallgató pedig a tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányon végez.

A nappali tagozatos hallgatókkal párhuzamosan június 4-ig a katasztrófavédelem alapképzési szak iparbiztonsági, katasztrófavédelmi műveleti, tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányok levelezős munkarendben tanuló hallgatói is záróvizsgáznak. Június 10-én és 11-én huszonnyolc, mesterképzésben résztvevő hallgató fog számot adni a katasztrófavédelmi vezetői oklevél megszerzéséhez szükséges tudásáról. 

A mesterképzés záróvizsga-bizottságának elnöke dr. Varga Ferenc c. tűzoltó dandártábornok, egyetemi docens, megbízott intézetvezető, a vizsgabizottság pedig a tanszékek vezetőiből tevődik össze. 

Fotó: NKE KVI; Dr. Teknős László tű. őrnagy NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság