NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Új munkacsoporttagokat választott a Katasztrófavédelmi Szakkollégium

Megtartotta éves közgyűlését a Katasztrófavédelmi Szakkollégium 2024. április 24-én, amelyen megválasztásra kerültek az új tisztségeket betöltők. A rendezvényen a Szakkollégium munkaterve, tevékenységei, a szakkollégiummal kapcsolatos egyéb kérdések is górcső alá kerültek.

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium közgyűlése a határozatképesség megállapításával kezdődött, majd a küldöttek megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőit. Első napirendi pontként Süle Zsombor II. évfolyamos nappali munkarendben tanuló végzős tűzoltó tisztjelöltje, a Katasztrófavédelmi Szakkollégium elnöke tartotta meg nyitóbeszédét. Az elnök ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Ezt követően az elnök beszámolt a 2023. évi valamint a 2024. évi feladatokról. Az értékelést követően felkérte a tisztségekre pályázatot benyújtott tagokat bemutatkozó beszédük megtartására.

Belina Kornélia Anna elsőéves tűzoltó tisztjelölt pályázta meg a titkári helyet. Papp Zsófia elsőéves tűzoltó tisztjelölt a kommunikációs és médiáért felelős referensi, Moravecz Zoltán elsőéves tűzoltó tisztjelölt a gazdasági referensi pozícióra adta le pályázatát. A pályázatok és beszédek megismerése után a szakkollégium tagjai a pályázó tagokat egyhangúan megszavazták.

Az új tisztséget betöltő tagok megszavazása után Dr. Ambrusz József tű. ezredes, a szakkollégium vezetője megköszönte a már leköszönő vezető tagok eddigi odaadó munkáját, valamint előrevetítette a további közös munkát a megújult vezetőségi tagokkal. Az ezredes záróbeszédében kiemelte a szakkollégium szakmai területeken folyó hallgatói kutatások fontosságát valamint felhívta a figyelmet az aktuális pályázatokon való részvételre. Felhívta a figyelmet a hallgatói aktivitás, valamint a szakkollégiumok közötti együttműködés fontosságára.