NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Kiemelkedő sportszakmai teljesítmény és elismerés

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) Budapesten a Magyar Sportok Házában 2024. 03. 02-én megtartotta éves rendes közgyűlését, amelynek keretében Dr. Muhoray Árpádot, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet címzetes egyetemi tanárát, a Magyar Olimpiai Bizottság és az MSSZ elnökségének tagját, az MSSZ Masters Bizottság elnökét pedig a súlyemelő sportágban nyújtott kiemelkedő sportszakmai teljesítményéért a Magyar Súlyemelésért Érdemérem Arany Fokozata kitüntetésben részesítették.

A kitüntetett sportoló középiskolás korában kezdte el a nehéz vasak emelgetését, volt tagja az ifjúsági válogatott keretnek, ám masters versenyzőként lett sokszoros országos bajnok, masters Európa- és világbajnokságok dobogós helyezettje, az International Law Enforcement Games Canada 2002 és a legutóbbi Új Zélandon tartott Masters Világjátékok ezüstérmese. Emellett sok éve eredményes sportvezetőként, nemzetközi kategóriás versenybíróként is tevékenykedik, az Alpok-Adria nemzetközi Súlyemelő Kupasorozat egyik fő szervezője.

Muhoray tagja volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem  2022-es Súlyemelő Egyetemi Világbajnokság előkészítését végző szervező bizottságának, rendezés jogának elnyeréséért a Nemzetközi Egyetemi Sport Szövetségben  – az International University Sports Federation-ban Svájcban Lausannéban eredményesen kandidáló sportdelegációnak. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség technikai tisztségviselőjeként részt vett a pekingi, a londoni és a riói olimpiákon.

Muhoray Árpád napjainkban is aktívan sportol, egyetemi hallgatóit is a sportolásra, a sport szeretetére buzdítja.