NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tisztjelöltek vizsgáztak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének nyolc iparbiztonsági és öt műveleti szakirányon tanuló hallgatója tett sikeres tisztjelölti vizsgát január 26-án.

A hallgatók az előzetes vizsgakérdéseket követően szervezeti és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismereteiből vizsgáztak. A vizsgabizottság elnöke Ördög István tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője volt. A vizsgabizottság tagja volt továbbá dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott intézetvezető-helyettese, valamint Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, a Rendvédelmi Tagozat kiképzője. 

Ördög István a sikeres vizsgákat követően a tudás elmélyítésére és gyakorlati alkalmazására hívta fel a hallgatók figyelmét. Úgy fogalmazott: a tisztjelöltek legyenek méltók az egyenruhához, elkötelezettek a hivatásukhoz és becsülettel szolgálják a katasztrófavédelem ügyét. Ezt követően átadta a rendészeti alapfelkészítés résztvevőinek a sikeres tisztjelölti vizsgáról szóló tanúsítványokat.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Dr. Ambrusz József tű. ezredes és Dr. Teknős László tű. őrnagy (NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet)