NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A Katasztrófavédelmi Intézet az EDUCATIO 2024 kiállításon

Immár huszonnegyedik alkalommal várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amelynek a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” csarnoka ad otthont. A csütörtöktől szombatig tartó börzén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a teljes képzési kínálatával várja a látogatókat.

A kiállítás első napján jelentős volt az érdeklődés a katasztrófavédelem alapszak iránt. A 2024/2025-as tanévben már a tizenkettedik évfolyam kezdheti meg tanulmányait. Az intézetbe felvételt nyert hallgatók a hároméves katasztrófavédelmi alapképzési és a négyéves tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakon nappali és levelező munkarendben, a kétéves katasztrófavédelem mesterképzési szakon levelező munkarendben folytathatnak tanulmányokat. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézete szervezésében induló tűzvédelmi mérnöki alapképzési szak iránt jelentős érdeklődés mutatkozik. A képzés célja biztosítani a legmagasabb szintű tűzvédelmi mérnöki végzettséget a civil és hivatásos szakemberek számára, akik a tűzmegelőzés, a tűzoltás és a tűzvizsgálat szakterületén széleskörű mérnöki tűzvédelmi kompetenciákhoz juthatnak.

Népszerű a katasztrófavédelem mesterképzési szak is, amely elsősorban az alapszakon végzettek továbbtanulására és a vezetővé képzésre nyújt lehetőséget. Sok fiatal tájékozódik az előző évi felvételi pontokról, a felvételi eljárás menetéről, az elsajátítandó tantárgyakról, valamint a hivatásos katasztrófavédelemi szervezet nyújtotta elhelyezkedési lehetőségekről.

A rendezvény első napján Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM OKF Humánszolgálat vezetője, Wimmer Tímea tűzoltó alezredes, a BM OKF Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezető-helyettese, dr. Varga Ferenc c. tű. dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott vezetője, valamint dr. Ambrusz József tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott intézetvezető-helyettese is megtekintette az intézet kiállító pavilonját, ahol jelen volt prof. dr. Kovács Gábor rendőr vezérőrnagy, a Rendészettudományi Kar dékánja is.

A Katasztrófavédelmi Intézetet a kiállítás minden napján három tűzoltó tisztjelölt és az oktatásszervezési osztály munkatársai képviselik.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság