NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A Katasztrófavédelmi Intézet csapata lett az első

A Belügyi Tudományos Tanács és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet közös szervezésében október 25-én ötödik alkalommal rendezték meg a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa elnevezésű vetélkedőt, ahol a tanulók versenyében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar (RTK) Katasztrófavédelmi Intézetének csapata győzött.

A vetélkedőre négy területről vártak jelentkezőket: a belügyi-rendészeti ismereteket és a vízügyi ismereteket oktató köznevelési intézmények, az egészségügyi ismereteket oktató köznevelési intézmények és a rendvédelmi technikumok tanulóit, a felsőoktatás hallgatóit, valamint a Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek által delegált kollégákat. A vetélkedőt idén is digitális formában tartották meg.

 A rendvédelmi technikumokban és a felsőoktatási intézményekben tanulók vetélkedőjét szerda délelőtt bonyolították le kilenc csapat részvételével, amelyet a Belügyminisztérium és a belügyminiszter által irányított szervek delegáltjainak vetélkedője követett. A két játékvezető Keleti Artúr kiberbiztonsági szakértő, valamint Bor Olivér, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársa különleges izgalmakat ígérő programpontokra hívták fel a figyelmet a megnyitó alkalmával. A vetélkedő legtöbb pontot érő és egyben leghosszabb feladata egy társasjáték volt, de volt több területet felölelő kvízkérdés, kiberbiztonsággal összefüggő teszt, ezek mellett látványos videókat kellett elemezniük a versenyzőknek. Valamennyi kérdés olyan biztonsági kockázatokat taglalt, amelyeket a kibertámadások elleni védekezés tervezésénél figyelembe kell venni.

 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet „Kat-into” csapata Bodnár László tűzoltó százados levelezős hallgató, Nováki Tamás és Fehér Gellért nappali tagozatos harmadik évfolyamos műveleti szakirányos tisztjelöltjei kemény megméretést követően arattak győzelmet.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság