NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tartalmas szakmai hét a tisztjelölteknek

Megelevenedett a Katasztrófavédelmi Intézet épülete 2023. augusztus végén az éves szakmai hét alkalmából, amelyet alaki foglalkozás, múzeumlátogatás, RTK Alumni találkozó, szakkollégiumi és szakmai előadások jellemeztek.

A Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének hivatása, hogy nagy hangsúlyt fektessen a megfelelő katasztrófavédelmi szakmai felkészítésre. Ez történt a szakmai hét során is, amelyen az Intézet számos programot és lehetőséget kínált tisztjelöltjei számára.

Elsőként tisztjelölti állománygyűlés keretében Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott intézetvezetője interaktív feladatszabásában határozta meg a következő tanév legfontosabb feladatait, mérföldköveit, valamint beszélt a hivatással járó kötelezettségekről és a pálya iránti elkötelezettség fontosságáról.

A hét során szó volt az egyes tanszékek és szakirányok speciális képzési feladatairól, az üzemi látogatásokról, műveleti gyakorlati tevékenységekről.

A reggeli alaki foglalkozást követően a tisztjelölteknek volt lehetőségük szakmai tárlatvezetéssel meglátogatni a megújult Katasztrófavédelem Központi Múzeumot, de nyitva volt a lehetőség egyéni TDK konzultációkat folytatni a konzulenseikkel.

Mindkét évfolyam osztályfőnöki óráikat követően előadást hallgathattak meg a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásával összefüggő aktuálisokról és kilátogathattak a Rendészettudományi Kar által szervezett Alumni találkozóra.

A pénteki napon a Tudományos Diákköri Konferenciára való felkészítő módszertani foglalkozáson is részt vehettek a tisztjelöltek, ahol az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati lehetőségei is górcső alá kerültek.

Augusztus 30-án összmunkatársi értekezletre került sor, amely a felkészülés mellett jó alkalmat nyújtott az új munkatárs bemutatására és a szervezeti egységek közötti szakmai párbeszédre. Az értekezlet keretében elismerés átadására is sor került. Dr. Pintér Sándor Magyarország Belügyminisztere a Katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött 10 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet adományozott Szabó Gábor tűzoltó főhadnagy részére, amely elismerést a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője adta át.