NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Elérhetők a pótfelvételi eredményei

A pótfelvételi eljárásban összesen 338-an adták be jelentkezésük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) négy karára. Összesen 140-en jutottak be az NKE különböző képzéseire az idei pótfelvételi eljárásban. Legtöbben a most szeptemberben induló nemzetközi igazgatás alapszakra jelentkeztek eredményesen.

Az egyetem szeptemberben induló, kétéves kommunikáció- és médiatudomány mesterképzésre a 2023. évi júliusi pótfelvételi időszakban lehetett jelentkezni. Az új szakon, amelyet az ÁNTK Digitális Média és Kommunikáció Tanszéke gondoz, két specializáció indul: az egyik a digitális média, a másik a közszolgálati és politikai kommunikációmenedzsment.

Az NKE nappali és levelező munkarendben, államilag támogatott és önköltséges formában is hirdetett pótfelvételit a különböző alap - és mesterképzési szakokon. A közigazgatási és államtudományi, valamint a nemzetközi képzésekre 45-en, a rendészeti képzésekre pedig mintegy 41-en jutottak be. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 4, míg a Víztudományi Kar 50 elsőst vesz fel a pótfelvételi eljárásban. A legmagasabb ponthatárok a tűzvédelmi mérnöki, a vízügyi üzemeltetési mérnöki, a rendészeti igazgatási, a katasztrófavédelem iparbiztonsági és a nemzetközi igazgatási szakokon voltak. Az idén szeptembertől induló kommunikáció- és médiatudomány mesterképzésre különösen nagy volt az érdeklődés a pótfelvételi során, amelyre most összesen 12-en jutottak be.

Az általános felsőoktatási felvételi eljárásban 2266-an kerültek be az NKE-re, így a pótfelvételi eljárásban felvett hallgatókkal együtt, a jogorvoslati szakasz lezárulta után várhatóan 140-en kezdhetik meg tanulmányaikat a szeptemberben induló tanévben.

A pótfelvételi részletes eredményeit ITT tekinthetik meg.

Szöveg: Sallai Zsófia

Fotó: Szilágyi Dénes 

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem