NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Indul a jelentkezés a pótfelvételire

Nappali és levelező képzéseken is hirdet pótfelvételit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen csaknem 2300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben, de akik eddig nem jutottak be, azoknak a pótfelvételi eljárásban lehetőségük nyílik jelentkezés benyújtására. 

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon (ÁNTK) is lehet még jelentkezni nappali és levelező képzésekre. A szeptemberben induló, kétéves Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzésre a 2023. évi júliusi pótfelvételi időszakban lehet jelentkezni az NKE-n. Az új szakon, amelyet az ÁNTK Digitális Média és Kommunikáció Tanszéke gondozza, két specializáció indul: az egyik a digitális média, a másik a közszolgálati és politikai kommunikációmenedzsment.

A levelező munkarendű alapképzések esetén a nemzetközi igazgatási szakra várják a jelentkezőket, míg nappali és levelező munkarendű mesterképzéseknél egyebek mellett nemzetközi közszolgálati kapcsolatok, az International Public Service Relations (angol nyelven), valamint a kormányzás és vezetés szakokon van lehetőség jelentkezésre.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar a katonai logisztika, a katonai üzemeltetés és a katonai vezetői mesterszakokra hirdet pótfelvételit.

A Rendészettudományi Karon például a tűzvédelmi mérnök alapszakon, a katasztrófavédelem alap- és mesterszakokon vannak még támogatott helyek, de a rendészeti és rendészeti igazgatási szakokon is várják a jelentkezőket.

A bajai Víztudományi Kar az építőmérnöki, a környezetmérnöki és a vízügyi üzemeltetési mérnöki pálya iránt érdeklődőket várja alapképzésen, míg a mesterképzések közül a nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia (angol nyelven) szakon nyílt lehetőség a jelentkezésre.

A pótfelvételi beadási határideje: 2023. augusztus 6., éjfél. Jelentkezni a felvi.hu-n lehet július 28-tól.

Az NKE pótfelvételi képzéseinek listája IDE kattintva érhető el.

 

Szöveg: Sallai Zsófia

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem