NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Jövőre is folytatódik a nemzetköziesítés – tanévet zárt az NKE

Sikeresen zárta a 2022-2023-as tanévet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amelynek oktatói nemcsak az intézmény nemzetköziesítéséből veszik ki a részüket, de számtalan témában mondják el véleményüket szakértőként is. A július 12-én megtartott tanévzárón a rektor évértékelője után a kollégák közül többen kaptak díjat kiemelkedő munkájukért.

Az NKE fő célja a nemzetköziesítés, ennek érdekében szeretnék emelni a külföldi hallgatók számát – jelentette ki évértékelő beszédében Deli Gergely rektor. Fontosnak nevezte az egyetem diplomáciai tevékenységét, amely hozzájárul ahhoz, hogy „jó hírünket keltse a világban”. Kiemelte a Ludovika Scolars és a Ludovika Fellowship programokat, amelyek elősegítik, hogy minél több külföldi vendégelőadó oktasson az NKE-n.

Mivel a sport fontos szerepet játszik nemcsak az egészséges életmód megőrzésében, hanem a hivatásos és a civil hallgatók képzésében is, ezért a rektor egyebek mellett kitért a Ludovika Sportegyesület működésére. Beszélt még az elmúlt tanévben bekövetkezett személyi változásokról, majd a jövő célkitűzései között említette az egyetemi illetmények emelését.

Az évzárón idén is átadták a Tanév embere díjakat. Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar elismerését ebben az évben Szarvas Márk, az Igazgatási Osztály vezetője érdemelte ki. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon Zentai Károly alezredes, az Összhaderőnemi Műveleti Tanszék vezetője kapta a díjat. A Rendészettudományi Kar Bodó Pál oktatástechnikust tüntette ki, a Víztudományi Karon pedig Keve Gábor, a Területi Vízgazdálkodási Tanszék vezetője érdemelte ki az elismerést. A Campus Igazgatóság Deák Ágnes Gizella főkoordinátort, az oktatási rektorhelyettes Paplogó Editet, az Oktatási és Tanulmányi Iroda vezetőjét díjazta. A rektor Somogyi Enikőnek, a Rektori Kabinet Iroda főreferensének és Écsi Emesének, a Közigazgatási Továbbképzési Intézet osztályvezetőjének áldozatos munkáját ismerte el.

Szöveg: Szabó Réka Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem