NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Politikatudományi konferencián az intézet oktatói

2023. május 25-26-án került megrendezése Magyar Politikatudományi Társaság XXVIII. Vándorgyűlése Szegeden, melyen a Katasztrófavédelmi Intézetet képviselve színvonalas előadásokkal vett részt Dr. Nováky Mónika tű. alezredes és Dr. Teknős László tű. százados.

A 2023-as év Magyar Politikatudományi Társaság XXVIII. Vándorgyűlése a Politika és politikatudomány a háború árnyékában címet kapta, melynek központi témája az orosz-ukrán konfliktus volt. Emellett olyan témák kerültek bemutatásra, mint a demokrácia- és politikaelmélet, politikai kommunikáció, választások, választói magatartás, önkormányzatiság és civil szervezetek, politikai rezsimek és politikai vezetés, pártok és pártrendszerek, közpolitikai folyamatok és trendek, a nemzetközi politika és biztonság, az európai uniós szakpolitikák és döntéshozatal.

A Védelem és biztonság hazai és nemzetközi perspektívában panelben „A védelmi igazgatás válasza a Magyarországot fenyegető veszélyek tükrében – a védelmi és biztonsági igazgatás alapjai” címmel előadást tartott Dr. Nováky Mónika tű. alezredes asszony.

A szekcióban Dr. Teknős László tű. századosA védelmi és biztonsági szabályozási reform hatásai a katasztrófavédelmi törvényre, a katasztrófák elleni védekezés rendszerére” címmel mutatta be prezentációját.

Teknős László Az Európai Unió és a tagállamok válaszai a háborúra és következményeire II. szekcióban is tartott előadást, melyben az Európai Unió humanitárius segítségnyújtási és polgári védelmi szakpolitikai tevékenységét ismertette az orosz-ukrán konfliktus vonatkozásában.

A konferenciáról készült absztrakt kötet a következő linken elérhető: https://www.juris.u-szeged.hu/download.php?docID=142674