NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Új elnökség a Katasztrófavédelmi Szakkollégium élén

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Katasztrófavédelmi Szakkollégium 2023. május 03-án, amelyen megválasztásra kerültek az új elnökségi tisztségeket betöltők. A rendezvényen a Szakkollégium munkaterve, tevékenységei, a szakkollégiummal kapcsolatos egyéb kérdések is górcső alá kerültek.

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium közgyűlése a határozatképesség megállapításával kezdődött, majd a küldöttek megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőit. Első napirendi pontként Végső Alexandra III. évfolyamos nappali munkarendben tanuló végzős tűzoltó tisztjelöltje, a Katasztrófavédelmi Szakkollégium leköszönő elnöke tartotta meg nyitóbeszédét. Az elnök ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott, valamint rövid áttekintést nyújtott az elvégzett és a jövőbeni feladatokról és felkérte a tisztségekre pályázatot benyújtott tagokat bemutatkozó beszédük megtartására.

Az elnöki és elnökhelyettesi pozícióra összesen négy fő hallgató adta be jelentkezését. Valamennyi hallgató motivációs beszédében ismertette terveit és elképzeléseit a jövő tanévre vonatkozóan. Reményeik szerint egy, még interaktívabb és izgalmas tanévnek nézhet elébe a Szakkollégium. A pályázatok és beszédek megismerése után a szakkollégium tagjai a pályázó tagok közül titkos szavazással megszavazták elnöki pozícióra Süle Zsombor I. évfolyamos nappali munkarendben tanuló, míg elnök-helyettesnek Kovács Dóra I. évfolyamos nappali munkarendben tanuló tűzoltó tisztjelölteket.

Az új tisztséget betöltő tagok megszavazása után Dr. Ambrusz József tű. ezredes, a szakkollégium vezetője megtartotta értékelő beszédét. Megköszönte a már leköszönő vezetőknek az eddigi odaadó munkáját, valamint előrevetítette a további közös munkát a megújult vezetőségi tagokkal. Az ezredes záróbeszédében kiemelte a szakkollégium szakmai területeken folyó hallgatói kutatások fontosságát valamint felhívta a figyelmet a Rendészettudományi Kar dékánja által kiírt pályázatokra.