NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Első helyezést ért el a KVI hallgatói csapata a Hackathon 2023 versenyen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodája harmadik alkalommal rendezte meg innovációs ötletversenyét, az NKE Hackathon 2023 című versenysorozatát. Az első fordulóban, idén is több szakterületen keresték az új megoldásokat különböző problémákra a szervezők. A döntőben első helyen végzett a Katasztrófavédelmi Szakkollégium Rakéta csapata.

Az első fordulóban a szervezők egy egyoldalas onepager leadandót vártak az induló csapatoktól, ahol az általuk felvetett problémát fejtették ki egy új innovációs megoldás kereteiben.

Az idei témák a következők voltak: államigazgatás digitalizációja, az otthon biztonsága,a mesterséges intelligencia, a haditechnikai kihívások, a vízellátás jövője és biztonsága, a kultúra és az választott témákon is választhattak. 13 induló csapatból, csupán 6 jutott a döntőbe, amely április 12-én került megrendezésre az Orczy úti kollégiumban.

Első helyen végzett a Katasztrófavédelmi Szakkollégium Rakéta csapata, akik a tűzoltók vonulási idejét befolyásoló közlekedési problémákra mutatott rá. Egy új általuk tervezett táblarendszert fejlesztettek, amely a közlekedésben résztvevő autósok előzetes tájékoztatására szolgál. A csapat tagjai: Végső Alexandra harmadéves iparbiztonsági szakirányos hallgató és Trencsényi Dániel harmadéves műveleti szakirányos hallgató. Ötletük mentorálását az Innovációs és Technológiai iroda karolta fel.