NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A Polgári Védelmi Szemle legújabb kiadványa a Polgári Védelem Nemzetközi Világnapja alkalmából

A kiadvány olyan gyűjteménye a publikációknak, amelyek legfontosabb előadásai a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából 2022. november 10-én megtartott nemzetközi tudományos konferencián hangzottak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézete, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozata, a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi, valamint Belügyi Szakosztályai, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület, a Védelmi Információs Központ Alapítvány, a Katasztrófavédelmi Intézet Szakkollégiuma, valamint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által szervezett konferencián a hallgatóság a plenáris előadáson 9, a négy szekció ülésen 52 előadást kisért végig. 

A most kiadott kötet publikációi tudományos értéke jelentős hozzáadott értéket képvisel a katasztrófák elleni védekezés és a polgári védelem közös ügyéhez, elősegíti a társadalmi és szakmai tudományos szervezetek együttműködését. A beérkezett és e kötetben megjelent írásmű remélhető, hogy tudományos igényükkel, gyakorlati jelentőségükkel elnyerik az érdeklődő olvasók tetszését.

A konferencia kiadvány csatolt dokumentumként letölthető, továbbá a Magyar Polgári Védelmi Szövetség honlapjáról is elérhető.