NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tűzoltó tisztjelöltek üzemlátogatása az ország legnagyobb veszélyesáru-átrakóterminálján

A Katasztrófavédelmi Intézet első éves hallgatói Almási Csaba tű. őrnagy kíséretével tanulmányi gyakorlaton vettek részt a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. telephelyén 2022. december 12-én.

A Rail Cargo Terminal telephelyén a hallgatók első sorban a veszélyes áruk közlekedési módok közötti váltásának folyamatát vizsgálták. A vállalat kíséretlen, kombinált fuvarozási egységek kezelését látja el, egyben a kelet-nyugati irányú kombinált árufuvarozás egyik legjelentősebb átrakó- és továbbító központja a közép-kelet-európai régióban. A hallgatók megtekinthették továbbá a veszélyes szállítmányokat érintő havária-helyzetek esetére rendszeresített védő- és szakfelszereléseket, amelyek a telephelyen dolgozók számára állnak rendelkezésre.

A Katasztrófavédelmi Intézet képzéseiben évről évre nagy hangsúlyt fektet a veszélyes anyagokra és árukra vonatkozó nemzetközi, Európai Uniós és hazai szabályozási, engedélyezési és hatósági felügyeleti normarendszerrel kapcsolatos elméleti ismeretek gyakorlatba történő átültetésére.