NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

„Egy közösség ereje az együttműködésre épül”

2022. december 08-án első alkalommal szervezett díszebéd keretében köszöntötte az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet teljes személyi és tisztjelölti állománya Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredest, aki a hivatásos szolgálat felső korhatárának elérésével nyugállományba vonult. Ezen alkalmából Dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, mb. intézetvezető méltatta leköszönő intézetvezető tevékenységét és adta át az intézeti emléktárgyat.

A különleges alkalom lehetőséget adott arra, hogy a főbb szervezeti és személyi változásokról közvetlen tájékoztatást kapjon a tisztjelölt állomány, bemutatásra kerüljenek az újonnan belépő oktatói, megbízott tanszékvezetői és tanulmányi munkát végző munkatársak.

A megbízott intézetvezető a dékáni elvárások köré csoportosította köszöntőjét, amely a szakmaiságra, hatékonyságra, a minőségre és a közösségre épül. Szólt az elmúlt időszak legfontosabb és az időszerű feladatokról valamint az addig elért hallgatói és oktatói tudományos eredményekről. Beszédében kiemelte, hogy „nehéz helyzetekben a közösség összetartó erejének az együttműködésen kell alapulnia”. Az ezredes végezetül az Intézet vezetése nevében megköszönte az éves szakmai munkát, felelevenítette a közelgő ünnepek fontosságát és mindenkinek Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánt.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Bleszity János nyugállományú tűzoltó altábornagy, professzor emeritus, az intézet alapító igazgatója, Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, c. egyetemi tanár, valamint Tóth Tibor tű. dandártábornok, főtanácsos, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ általános igazgatóhelyettese.

Az Intézet tanácstermében megtartott pohárköszöntőhöz csatlakozott Dr. Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is, amelynek során Dr. Vass Gyula ny. tű. ezredes válaszbeszédében megköszönte az elmúlt évek közös munkáját, kiemelve az intézményfejlesztés területén elért legfontosabb mérföldköveket.

A közelgő ünnepekre tekintettel a résztvevőknek volt alkalmuk a házi készítésű süteményeket is megkóstolni, amelyekkel az Intézet munkatársai készültek egymásnak.