NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Rendvédelmi napokon vett részt a Katasztrófavédelmi Szakkollégium

A szakmai bemutatók mellett színes művészeti programokkal immáron tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Kőbányai Rendvédelmi Napok augusztus 27-28 között, amelyen több mint ötven kiállító szervezet, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Szakkollégiuma is részt vett.

Az Óhegy parkban megrendezésre került két napos rendezvény több ezer látogatót mozgatott meg, amelynek keretében szinte valamennyi rendvédelmi szervezet és a Magyar Honvédség is bemutatkozott látványos statikus és dinamikus programokkal. Mindkét napon gyerekzenekarok szórakoztatták a legkisebbeket, szombat délutántól pedig változatos könnyűzenei koncertek mellett hagyományőrző programokkal is találkozhattak a látogatók.

A rendezvényt szombati napon D. Kovács Róbert Antal polgármester nyitotta meg, ahol ünnepélyes keretek között felköszöntésre került 73. születésnapja alkalmából Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós.

A Készenléti Rendőrség és az Országgyűlési Őrség bemutatója mellett nagy sikert aratott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság programja is, ahol a gyermekek számára lehetőség volt a gépjárműfecskendő megtekintésére, tálcatűz oltására, valamint a habgenerátorral készült hab kipróbálására.

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium sátránál a középiskolás korosztály megismerkedhetett a Katasztrófavédelmi Intézet képzéseivel, valamint a Szakkollégium fő tevékenységével. A rendezvény második napja főzőversennyel kezdődött, majd a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság dinamikus bemutatóit is megtekinthették az érdeklődők.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy a rendvédelmi szervekkel történő aktív kapcsolattartás kiemelt cél a tisztjelöltek felkészítésében, és a rendvédelmi szocializáció megszilárdításában.

A rendezvényen részt vett Végső Alexandra, Végső Eszter, Jagarics Dóra, Flórián Zsolt, Béres Dániel, Trencsényi Dániel Lajos, Ring Máté, Józsa Máté, III. évfolyamos, valamint Füri Bálint, Gál Barnabás, Kozma András, Gulyás Ádám, Kasza Simon, Balogh Barbara Vivien és Nováki Tamás II. évfolyamos, nappali munkarendben tanuló tűzoltó tisztjelölt hallgató.