NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Vass Gyula lett a tanév embere a Rendészettudományi Karon

Dr. habil. Vass Gyula

Idén Vass Gyula kapta a „Tanév embere” díjat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán. Az Orczy-parkban megrendezett egyetemi tanévzáró ünnepségen Kovács Gábor r. vezérőrnagy, az RTK dékánja adta át az elismeréssel járó plakettet és oklevelet.

Dr. habil. Vass Gyula PhD. tű. ezredes, főtanácsos, egyetemi docens, intézetvezető okleveles építőmérnöki és tűzvédelmi mérnöki végzettséggel, a katonai műszaki tudományok területén doktori fokozattal rendelkezik.  A tűzoltói pályáját a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon 1982-ben beavatkozó tűzoltóként kezdte, majd 1987-től a tűzmegelőzési szakterületen töltött be vezetői beosztásokat a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon. A 2000-ben megalakult BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon főosztályvezetőként először a tűzmegelőzési, majd a veszélyes üzemi és veszélyes áru-szállítási szakterületek országos szakirányítói tevékenységében nemzetközi és európai uniós szabályozások hazai alkalmazását segítette elő.

Három évtizedes tűzvédelmi és iparbiztonsági szakirányítói vezetői tapasztalattal rendelkezik. A felsőoktatásban az oktatói, vizsgáztatói és oktatásszervezői tevékenységét több mint tizenöt éve látja el. 2017 óta vezeti a Katasztrófavédelmi Intézetet.

Gratulálunk az elismeréshez és sok sikert kívánunk a további szakmai és magánéleti tervek megvalósításához!

Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Szilágyi Dénes