NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Magyar Tudományos Akadémián a KVI adjunktusának előadása

„A természeti katasztrófáktól az emberi mikró szennyezés okozta lappangó veszélyekig” címmel, a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Nagytermében 2022. június 9-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia Környezet és Egészség Bizottsága, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület (MKE) és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ) által szervezett tudományos ülésre. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet részéről Dr. Teknős László tű. százados, adjunktus tartott előadást.

Az ülésen számos, érdekes előadás hangzott el. Prof. Petrányi Győző akadémikus, az MKE elnöke múltunk egyes környezeti eseményeinek hatásáról, az emberiség életkörülményeiről, Dr. Pirger Zsolt a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatócsoport vezetője a Balatonból és vízgyűjtő területéről kimutatható humán eredetű gyógyszermaradványok élettani hatásáról, és Dr. Pándics Tamás úr a Semmelweis Egyetem Közegészségtudományi Tanszék tanszékvezetője a környezeti eredetű betegségteher kezelésében a nano, mikró és makró szennyezőkről tartott érdekfeszítő előadást. A tudományos ülés levezető elnöke Prof. Poór Gyula egyetemi tanár, akadémikus az ORFI főigazgatója volt.

A Magyar Tudományos Akadémia Környezet és Egészség Osztályközi Állandó Bizottsága által meghirdetett témához szorosan kapcsolódott Dr. Teknős László „A természeti katasztrófák növekvő tendenciáinak elemzése, és katasztrófavédelmi aspektusai” című előadása, amelyet nagy érdeklődés kísért. A konferencia megszervezésében az NKE RTK KVI részéről Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, címzetes egyetemi tanár végzett elkötelezett munkát.