NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Security fórumon jártak az intézet oktatói

Az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet oktatói 2022. május 26-27-én Krakkóban részt vettek az Apeiron Köz-, és Egyéni Biztonsági Egyetem Apeiron Biztonsági és Védelmi Tanulmányok Kutatási és Kiadói Intézet LXIII CICA – XVII SECURITY FORUM közös szervezésű nemzetközi konferencián.

Az Apeiron Egyetem évek óta szervezi a Biztonsági Fórum Krakkó konferenciáját, amely széles körben ismert biztonsággal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. 2012 óta, így attól a pillanattól kezdve, hogy tudományos intézetet hoztak létre az Apeiron Egyetemen, a Security Forum Krakkó, nemzetközi konferencia státuszt kapott. A 2022-es konferencia témái a követkőzők voltak: Európa esélyei, kihívásai, kockázatai és fenyegetései a változó társadalmi-politikai valóságban; a biztonság- és védelempolitika az EU és a NATO tevékenységeiben; nemzetközi szövetségek és konfliktusok, migrációs válság; a biztonság nemzeti és nemzetközi vonatkozásai, személyes biztonság, a biztonság széles skálája biztonsági kultúra: a negatív együttműködés személyes és csoportos vonatkozásai. Az Aperion által végzett kutatások célja a biztonság kérdéseinek nemzetközi tudományos vizsgálata. A CICA olyan szakemberek nemzetközi hálózata, akik érdeklődnek a biztonság-tudatossággal kapcsolatos ismeretek elmélyítése, a béke fenntartása és a konfliktusok megoldása, valamint az agresszió és az erőszak kezelése iránt.

A konferencián a Katasztrófavédelmi Intézet négy oktatója tartott angol nyelvű előadást, így Dr. habil. Restás Ágoston „Drone usage supporting law enforcement fighting against COVID-19 pandemic” témában. Dr. Nováky Mónika tű. alezredes, Hungary’s disaster management tasks in the fired of protection and security in the light of the challenges of the XXI century” címmel. Dr. Teknős László tű. százados “Analysis and Assessment of the Growing Tendencies of Natural Disasters and Events from the Perspective of Disaster Management” és  Almási Csaba tű. őrnagy “Emergency response tasks of the professional emergency services in relation to the management of the coronavirus epidemic in Hungary, with special reference to the supervision of hazardous hospital waste” címmel.