NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Új vezetőséget választott a Katasztrófavédelmi Szakkollégium

Megtartotta éves közgyűlését a Katasztrófavédelmi Szakkollégium 2022. április 28-án, amelyen megválasztásra kerültek az új tisztségeket betöltők. A rendezvényen a Szakkollégium munkaterve, tevékenységei, a szakkollégiummal kapcsolatos egyéb kérdések is górcső alá kerültek.

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium közgyűlése a határozatképesség megállapításával kezdődött, majd a küldöttek megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt, és a jegyzőkönyv hitelesítőit. Első napirendi pontként Rozsnyai Dominik III. évfolyamos nappali munkarendben tanuló végzős tűzoltó tisztjelöltje, a Katasztrófavédelmi Szakkollégium leköszönő elnöke tartotta meg nyitóbeszédét. Az elnök ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott, valamint felkérte a tisztségekre pályázatot benyújtott tagokat bemutatkozó beszédük megtartására.

Végső Alexandra másodéves tűzoltó tisztjelölt egyedül pályázott az elnöki pozícióra, beszédében ismertette terveit és elképzeléseit a jövő tanévre, amely többek között a közösségi programok fontosságát is tartalmazta. Reményei szerint egy, még interaktívabb és izgalmas tanévnek nézhet elébe a Szakkollégium. Trencsényi Dániel másodéves tűzoltó tisztjelölt pályázta meg az alelnöki pozíciót aki beszédében kiemelte, hogy elsősorban támogatni szeretné az elnöki feladatokat, valamint hogy a Hallgatói Önkormányzati tagságával az egész szakkollégium munkáját kívánja segíteni a jövőben is. Bari Debóra elsőéves tűzoltó tisztjelölt pályázta meg a titkári helyet, valamint Kozma András elsőéves tűzoltó tisztjelölt a Kommunikációs és médiáért felelős referensi pozícióra adta be pályázatát. Kasza Simon elsőéves tűzoltó tisztjelölt a Gazdasági referensi pozícióra adta le pályázatát. A pályázatok és beszédek megismerése után a szakkollégium tagjai a pályázó tagokat egyhangúan megszavazták.

Az új tisztséget betöltő tagok megszavazása után Dr. Ambrusz József tű. ezredes, a szakkollégium vezetője megtartotta évértékelő beszédét. Megköszönte a már leköszönő vezető tagok eddigi odaadó munkáját, valamint előrevetítette a további közös munkát a megújult vezetőségi tagokkal. Az ezredes záróbeszédében kiemelte a szakkollégium szakmai területeken folyó hallgatói kutatások fontosságát valamint felhívta a figyelmet arra is, hogy a jövőben a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozathoz való csatlakozás jó lehetőséget biztosít a tisztjelöltek részére. Felhívta a figyelmet a hallgatói aktivitás, valamint a szakkollégiumok közötti együttműködés fontosságára, az egyetem többi karán érdeklődő hallgatóinak beléptetésére. Zárásképpen külön gratulált a tanévben jelentős kutatási eredményeket elért szakkollégiumi hallgatóknak.