NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Első helyezést ért el a KVI csapata a Hackathon ötletversenyen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóiból álló csapat első helyezést ért el a 2022. április 19-én megrendezett Hackathon hallgatói innovációs ötletversenyen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Irodája (ITI) által meghirdetett hallgatói innovációs ötletverseny, a Hackathon 2022. célja az volt, hogy a hallgatók elmélyüljenek az aktuális társadalmi-gazdasági-ipari kérdésekben és ötleteikkel hozzájáruljanak a problémák megoldásához.

Az eseményen Szepsi-Szűcs Levente, az NKE ITI irodavezetője köszöntötte a hallgatói ötletverseny résztvevőit és szakmai előadóit. Kohut Balázs, az NKE Fejlesztési Igazgatóságának vezetője megnyitóbeszédében rámutatott: ez az esemény azért is különleges, mert ez a megmérettetés az Egyetem első, saját szervezésű Hackathon versenye, ami azért is fontos, mert a győztes versenyműveknek nemcsak utóélete, hanem akár üzleti hasznosítási lehetősége is lesz.

A zsűri elnöke Dr. Krasznay Csaba, az NKE Eötvös József Kutatóközpont (EJKK) Kiberbiztonsági Kutatóintézetének vezetője volt. A zsűri tagjai Kürtössy Jenő, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala főtanácsadója; Hőnyi Péter, a Start it @K&H inkubációs programvezetője; Dr. Németh András, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Elektronikai Hadviselés Tanszék tanszékvezető egyetemi docense; Prófusz Péter, a projekt szakmai vezető-helyettese, az NKE ITI Innovációs és Technológiai Iroda főreferense voltak. A zsűri döntése alapján első lett a #CsakaPV csapat a megelőzhető elektromos lakástüzek témakörének körbejárásáért, és a valós veszélyre vonatkozó kézzelfogható termékjavaslat elkészítéséért. Ezzel elnyerték a verseny fődíját, azaz „A hallgatói ötlet felkarolása a több hazai startup vállalkozás fejlődését támogató Start it @K&H szakmai csoportjának segítségével. A háromhónapos időszakban a csapat ötletét az őszi inkubációs programba való bejutásra készítik fel.”

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium csapatának tagjai Trencsényi Dániel, Németh Krisztián, valamint Ring Máté II. évfolyamos nappali munkarendben tanuló tisztjelöltek voltak. Szakmai mentorként Dr. habil. Pántya Péter tű. alezredes és a téma ötletgondozójaként Dr. Érces Gergő tű. őrnagy a KVI oktatói segítették a csapat felkészülését.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője külön is gratulált a győztes csapatnak.