NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Kimagasló hallgatói eredmények az Őszi Kari Tudományos Konferencián

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara idén ősszel is megrendezte a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek kilenc tagozatában összesen hatvanegy pályamunkát mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is.

A tudományos munkát készítő hallgatók december 1-én, hibrid formában adták elő benyújtott pályázatuk kutatási eredményeit tagozatuk bírálóbizottsága előtt. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói három tagozatban (Alkalmazott tűzoltási és műszaki mentési, Katasztrófavédelmi továbbá Tűzvédelmi és Mentésirányítási) – összesen tizennyolc pályamunkában – a szakterületüknek megfelelő tudományos aspektusokból vizsgálódtak. Az egész napos program alatt a hallgatók a konferencia helyszínén jelenléti és online módon mutatták be előadásaikat, számot adva ezzel a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről és előadói képességeikről.

A megméretést követően tartott ünnepélyes eredményhirdetés december 8-án történt meg. A résztvevőket prof. dr. Kovács Gábor rendőr dandártábornok, a kar dékánja köszöntötte, majd átadta a helyezést elért hallgatók oklevelét.

Az alkalmazott tűzoltási és műszaki mentési tagozatban első helyezést ért el Nagy György, második helyen Biró Gábor végzett, míg a harmadik legjobbnak Sebő Zoltán bizonyult.

A katasztrófavédelmi tagozatban első helyen végzett Kardos Gyula László, a második helyet Zsarnai Zoé szerezte meg, és a harmadik helyen Korom Richárd Péter végzett.

A tűzvédelmi és mentésirányítási tagozatban első helyezést ért el Virovácz Valentin Károly, a második helyezett Kovács Norbert lett, harmadik helyen pedig Szeleczki Dániel Csaba végzett.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese, dr. Csikány Tamás dandártábornok által felajánlott különdíjban Rekeny Máté, Zsarnai Zoé és Szilágyi Norbert hallgató részesült.

A katasztrófavédelem szakos hallgatók kiemelkedő pályamunkájának elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy által felajánlott különdíjakat Ördög István tűzoltó alezredes, főosztályvezető adta át Valek Leventének, Trencsényi Dániel Lajosnak és László Krisztián hallgatóknak. További elismerő oklevélben részesültek a hallgatók konzulensei is.

A Rendvédelmi és Magánbiztonsági Oktatásért és Kutatásért Alapítvány elnöke, Szabó Lajos által felajánlott különdíjakat Nagy György, Rekeny Máté, Sebő Zoltán, Valek Levente és Virovácz Valentin Károly, a KVI hallgatói érdemelték ki.

A zsűri által javasolt katasztrófavédelem szakos hallgatók részt vehetnek 2023 tavaszán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar által megrendezendő 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián is.

Szöveg: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: BM OKF Humán Szolgálat