NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Nívós elismerés a Katasztrófavédelem Tudományos Tanács 2021. évi pályázatán

Kihirdették a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács idei pályázati eredményeit, melyen II. helyezést ért el Dr. Teknős László tű. százados, PhD., az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet adjunktusa.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa által 2021-ben kiírt interdiszciplináris pályázatára olyan pályamunkák érkeztek, amelyek a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoztak. A díjátadó egyúttal a Magyar Tudomány Ünnepének napja előtt is tisztelgett.

A katasztrófavédelmi tanács kilenc témakörben várta a pályaműveket. A díjakat Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, elnök és Vietórisz Ágnes tű. ezredes, humánszolgálat-vezető adta át.

Második helyezést ért el Dr. Teknős László tű. százados, PhD. adjunktus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének munkatársa „A természeti eredetű katasztrófák és események növekvő tendenciáinak vizsgálata, elemzése, katasztrófavédelmi szempontú értékelése” című pályamunkájával. A pályázó az elemi csapások, természeti eredetű káresemények bekövetkezésének valószínűségét, és azok károsító hatásait elemezte. A pályázat igazolta azt a feltevést is, hogy a tűzoltói beavatkozásokra jelentős többletterhet rónak az éghajlati szélsőségek.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, egyetemi docens, az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője személyesen is gratulált Dr. Teknős László tű. százados úrnak. Intézetvezető úr elmondta, hogy az oktatói állománynak feladata is egyben, hogy a kutatói eredményeiket közre adják, így a nívós helyezés példaként szolgálhat, melynek folytatásához erőt, egészséget kívánt.

Szöveg: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotók: Lakner Felícia BM OKF Gazdasági Ellátó Központ