Hallgatói látogatás a METRANS Konténer Kft. telephelyén

A Katasztrófavédelmi Intézet iparbiztonsági szakirányú végzős hallgatóinak tanulmányi üzemlátogatására került sor a METRANS Konténer Kft. telephelyén 2021. október 27-én.

A hallgatók betekintést nyerhettek a felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem, biztonsági dokumentációjával, biztonsági irányítási rendszerével és védelmi terveivel kapcsolatos eljárási és gyakorlati kérdésekbe. Bemutatásra került továbbá az üzemeltető által létesített, példaértékű, vízpajzzsal biztosított kármentő gyűjtőmedence, melyben tűzeset, vagy bármilyen más rendkívüli esemény során egy egész konténer elhelyezhető és ezáltal a környezetvédelmi szempontoknak az érvényesítése is biztosított.

A Katasztrófavédelmi Intézet képzéseiben évről évre nagy hangsúlyt fektet a veszélyes anyagok és áruk gyártására, tárolására és szállítására vonatkozó nemzetközi, Európai Uniós és hazai szabályozási, engedélyezési és hatósági felügyeleti rendszerrel kapcsolatos feladatok végrehajtásának gyakorlatban történő bemutatására.