Új tagokkal bővült a Katasztrófavédelmi Szakkollégium

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium által 2021. október 21-én megtartott éves közgyűlés keretében több napirendi pont került megtárgyalásra, amely során az első évfolyamos tűzoltó tisztjelöltek tagfelvétele is megtörtént. Az egyhangúlag megszavazott új belépőkkel a szakkollégium létszáma negyvenöt főre bővült. 

A közgyűlés a jegyzőkönyvvezető, a hitelesítő tagok és a napirendi pontok megszavazásával kezdődött, majd Rozsnyai Dominik, a szakkollégium elnöke beszédében értékelte az elmúlt egy évet. Az elnök kihangsúlyozta a személyes találkozás lehetőségének fontosságát és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő időszakban a jelenléti oktatás mellett lehetőség lesz a szakkollégium programjait a megszokott rendben lebonyolítani. Ezután az elnök felkérte Dr. Ambrusz József tű. ezredes urat, a szakkollégium vezetőjét, hogy tartsa meg beszédét.

Az ezredes a hallgatók üdvözlése után ismertette a tagságért jelentkező hallgatókkal a szakkollégium tevékenységét, rendeltetését, a szakkollégium hallgatói közösségének fontosságát.  Mint hangsúlyozta, a Szakkollégiumnak nagy szerepe van a magas szintű oktatási tevékenységen túl a tehetséggondozásban és közösségépítésben is. Beszédében rámutatott a szakkollégium részvételének sajátosságaira az egyetemi életben, majd az elmúlt időszak tevékenységeit értékelte és vázolta a jövőbeni terveket.

Ezt követően a szakkollégiumi tagságért jelentkezett 15 fő elsőéves hallgató jelentkezését a szakkollégium tagjai egyhangúlag megszavazták. Az új tagok köszöntése után Végső Alexandra, a szakkollégium gazdasági referense ismertette az elkövetkezendő időszak betervezett programjait.