NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja Nemzetközi Tudományos Konferencia

Több szervezet bevonásával kerül megrendezésre a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett Nemzetközi Tudományos Konferencia 2021. október 20-án a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén.

A Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT), a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ), a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT), a Katasztrófavédelmi Központi Múzeum, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület (MKvE), a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület, a Védelmi Információs Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány (VIK) valamint a Katasztrófavédelmi Szakkollégium közreműködésével kerül lebonyolításra 2021. október 20-án a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett hibrid jellegű Nemzetközi Tudományos Konferencia.

A konferencia célja megemlékezni a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjáról, felidézni a különböző hidrológiai, geológiai, meteorológiai hatásokból adódó veszélyhelyzetek környezeti károsító hatásait, következményeik felszámolását, számba venni a védekezés eredményességét javító eljárásrendeket, szervezési kérdéseket. A konferencián a szervezésben képviselettel rendelkező szervezetek tagjain kívül a szervezők a kutatóknak és doktoranduszoknak is lehetőséget biztosítottak a témával kapcsolatos előadások megtartására egyrészt a plenáris ülés keretében, valamint a tervezett négy szekcióban (tűzvédelmi és mentésirányítási, iparbiztonsági, katasztrófavédelmi műveleti és polgári védelmi, valamint rendészeti). A jelentkezett külföldi egyetemek résztvevői részben a helyszínen, részben online módon kapcsolódnak be a konferenciába.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy

A konferencia felhívása letölthető: itt

A konferencia programja letölthető: itt