NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Vízre szállt a Katasztrófavédelmi Szakkollégium

A Katasztrófavédelmi Szakkollégium tagjai szeptember 8-án megtekintették a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által üzemeltetett Szent Flórián tűzoltó hajót, amelyen testközelből ismerhették meg a vízijármű vontatási, műszaki és személyi mentési, búvárok vízre bocsátási, valamint tűzoltási képességeit.

A Katasztrófavédelmi Intézet harmadéves katasztrófavédelmi műveleti szakirányos hallgatói kaptak lehetőséget a tanulmányi útra, amelyet Dr. habil. Pántya Péter tűzoltó alezredes koordinációjában, a szakkollégium aktív támogatásában valósult meg.

A tisztjelölteknek volt lehetőségük megismerni a 35 tonnás, mintegy 13 méter hosszúságú hajón szolgálatot teljesítő tűzoltók részletes bemutatása mellett a hajó működését, annak speciális eszközeit. A hallgatóknak lehetőségünk volt menet közben is megtapasztalni ennek az egyedi eszköznek működését és számtalan olyan felszerelést láthattak működés közben, melyet csak vízi járműveken használnak.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője a bemutatót követően értékelésében kitért arra, hogy a gyakorlati foglalkozásokon való részvételt a jövőben gyarapítani kell, hiszen ennek köszönhetően a hallgatók sokkal felkészültebben, gyakorlatiasabb tudással állhatnak a záróvizsga elébe.


Fotók: Dr. habil. Pántya Péter tű. alezredes (NKE RTK KVI)