NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Első tiszteket avattak a főigazgatóságon

Hetvenhét első tisztet avattak július hetedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A katasztrófavédelem központi és megyei szervezeteinél szolgáló kollégákkal együtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet oktatója is az országos főigazgatótól vette át kinevezését.

Az első tisztek a BM OKF vezetői előtt tettek fogadalmat, amelynek szövegét Soltész Ádám tűzoltó hadnagy olvasta elő. Az eskütételt követően Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató köszöntötte a tiszteket. Mint a tábornok fogalmazott, az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség a személyes találkozásra, de fontosnak tartotta, hogy a fogadalomtétel közösen, megfelelő körülmények között, a csapatzászló előtt történjen meg. Végezetül a főigazgató a frissen fogadalmat tett tiszteknek erőt, egészséget kívánt a munkájukhoz, egyúttal reményét fejezte ki, hogy pályájukon számos szakmai sikert érnek el.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó századossá Dr. László Viktória rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék állományába.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője külön is gratulált a tiszti kinevezéshez.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Szőke Péter BM OKF