NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Kimagasló önkéntes hallgatói teljesítmény a viharkárok felszámolásában

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának több hallgatója is kimagasló teljesítménnyel, önkéntes szolgálatot tudott vállalni a június 25-ei viharkárok felszámolásában a Budapest Mentőszervezet keretében. A vihar országosan több helyen hatalmas pusztítást végzett, épületre, úttestre dőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött, de több helyen, így Kadarkúton is lakóépületek tetőszerkezeteit rongálta meg.

A BM OKF Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség kérésének megfelelően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálásával került bevonásra a Budapest Mentőszervezet (BMSZ) június 26-ával, amely tagszervezetein keresztül képességével már többször bizonyította, hogy nagy területre kiterjedő, vagy időben elhúzódó kárfelszámolás során hathatós segítséget tud nyújtani a hivatásos katasztrófavédelem, valamint a mentő erők munkájához. A BMSZ 6 tagszervezetének 33 önkéntese 12 gépjárművel, valamint további 3 műveleti egységben, közvetlenül vett részt a kárfelszámolásban, valamint az ideiglenes helyreállítási munkákban. A BMSZ a háttérmunkában is támogatta a helyszíni önkéntes és hivatásos szervezeteket.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Önkéntes Katasztrófavédelmi Szervezete részéről Varga Bernadett Viktória, Rozsnyai Dominik, Drinóczi Ákos II. évfolyamos tűzoltó tisztjelöltek vállaltak jelentős feladatokat mind a logisztikai, helyreállítási, mind pedig a törzsvezetési feladatokban. A hallgatók szabadidejüket feláldozva teljesítették önként vállalt szolgálati kötelezettségeiket. 

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője köszönetét fejezte ki a szervezési feladatokért, valamint a hallgatók részvételét illetően. A hallgatók aktivitását kimagasló teljesítmnyként és példaértékűnek értékelte.