NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Kimagasló hallgatói sikerek a Climate of Change nemzetközi vitaversenyen

A „ClimateofChange” projekt keretében meghirdetett vitaverseny a Földet és az emberiséget érintő globális kihívásokra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét, amelyek fő témaköre a klímaváltozáshoz és annak hatásaihoz kapcsolódott. Az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói csapata kiváló eredményekkel képviselte az Intézetet két fordulón át.

A vitaverseny 13 európai országban, egy időben és hasonló szabályrendszer szerint került megrendezésre. Magyarországon a Baptista Szeretetszolgálat volt a házigazdája a vitaversenyek meghirdetésének és a nemzeti iskolák bevonása mellett a lebonyolításának. A "ClimateofChange" projekt keretében két vitaverseny került párhuzamosan megszervezésre: az egyik a középiskolás fiatalok számára, a másik az egyetemi hallgatók számára, ahol 3 fős csapattal lehetett benevezni a versenyre. A meghirdetésre került vitaverseny a hallgatói csapatok közötti érdemi viták ütköztetéséről szólt egy strukturált és egységes keretrendszerben, felkészített bírák részvétele mellett.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézetet Valent Gergő II. évfolyamos iparbiztonsági szakirányon tanuló tűzoltó tisztjelölt, Jagarics Dóra I. évfolyamos katasztrófavédelmi műveleti szakirányon tanuló tűzoltó tisztjelölt, valamint Sira Alexander II. évfolyamos iparbiztonsági szakirányon tanuló hallgató képviselte.

Az április 15-én és 30-án megrendezett angol nyelvű vitaversenyek során a két csapatnak egymással szemben megfelelő kutatási eredményekkel, bizonyítékokkal alátámasztva kellett megvédenie az álláspontját. A vita módszertana jelen esetben azt a célt is szolgálta, hogy globális kérdésekről történő véleményütköztetésen keresztül lehetőséget adjon a fiatalok számára a véleményük kifejtésére.

A hallgatói csapat végig színvonalasan és eredményesen képviselte az Intézetet, amelyhez Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, intézetvezető külön is gratulált és átadta a szervezők által megküldött okleveleket és ajándékcsomagokat.