NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Oktatói elismerések a Katasztrófavédelmi Intézet munkatársainak

A közelmúltban a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, amely érintette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet munkatársait is.

Június 4-én Pedagógusnap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartottak a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban (KOK). A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Vietórisz Ágnes tű. ezredes, a humánszolgálat vezetője köszöntötte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet és a KOK vezetőit, tanári és oktatói állományát, valamint átadta a BM OKF Főigazgatójának elismeréseit.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy főigazgatói dicséretben és jutalomban részesítette Dr. Rácz Sándor tű. őrnagy, adjunktust, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet Tűzvédelmi és Mentésirányítási Tanszékének oktatóját.

A Magyar Hadtudományi Társaság Korponay Jánosról, az 1848-49-es magyar honvédsereg ezredeséről, hadtudományi munkásságáért, a Magyar Tudományos Akadémia 1844. december 24-én megválasztott levelező tagjáról elnevezett díjat az alapítás óta a fiatal kutató tagok tudományos munkásságuk elismeréseként adományozza.

Június 14-én a Magyar Hadtudományi Társaság elnöksége, a szakosztályok javaslatára a hadtudományban felmutatott eredményei, valamint tudományszervezői tevékenysége elismeréseként Korponay János Díjban részesítette Dr. Teknős László tű. századost a Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék adjunktusát. A díjat Prof. Dr. Szenes Zoltán ny. vezérezredes, a MHTT elnöke adta át. A kiváló oktatói laudációt Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy ismertette.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője külön is gratulált az elismerésben részesülteknek.