NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tűzoltó tisztjelölt elismerése önkéntes tevékenységért

A polgári védelem nemzetközi világnapja alkalmával hagyományosan közös ünnepet szerveztek a fővárosi hivatásos és önkéntes mentőszervezetek. A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezett szűk körben lebonyolított ünnepség keretében több önkéntes mentőszervezet tagja vehetett át elismerést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gróf Széchenyi Ödön termében. A Katasztrófavédelmi Intézet részéről Krajcz Tamás tűzoltó tisztjelölt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának tagja vehetett át elismerő oklevelet.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Budapest Mentőszervezet és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetősége ebben az évben is elismerte azok munkáját, akik e nehéz időszakban is önkéntesként tettek azért, hogy másokon segíthessenek.

Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ünnepség keretében átadta azon ajándéktárgyakat, amelyeket Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adományozott, a katasztrófavédelem munkájának segítése érdekében végzett tevékenység elismeréseként. Ezt követően az igazgató átadta az év fővárosi önkéntese és az év fővárosi mentőszervezete elismeréseket.

Az igazgatót követően Bakai Kristóf Péter, a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület elnöke elismerő oklevelet adományozott azoknak, akiket a tagszervezetek vezetői és az elnökség szerint is kimagaslóan sokat dolgoztak az előző évben, nem csak saját szervezetük, hanem a Budapest Mentőszervezet érdekében is. Az elnöktől oklevelet vehetett át Krajcz Tamás tűzoltó tisztjelölt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának tagja, aki több éven keresztül a hivatásos pályára való felkészülés mellett is vállalt önkéntes feladatokat. Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetője külön is gratulált a tisztjelölt hallgatónak az áldozatos munkájáért.

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság