NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tisztjelölti vizsga rendhagyó módon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének öt műveleti és hét iparbiztonsági szakirányon tanuló hallgatója tett sikeres tisztjelölti vizsgát január 29-én.

 A hallgatók az alaki szemlét követően szervezeti és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismereteiből vizsgáztak. A vizsgabizottság elnöke Ördög István tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője volt. A vizsgabizottság tagjai dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, az NKE KVI Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék megbízott vezetője, valamint Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, az NKE Rendvédelmi Tagozat kiképzője voltak. 

A vizsgát dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, az NKE Katasztrófavédelmi Intézet vezetője nyitotta meg. Beszédében az intézetvezető kiemelte, hogy a veszélyhelyzet idején a távolléti oktatás miatt rövid felkészülési idő állt ugyan rendelkezésre, az eredményes vizsga azt mutatja, hogy az első szakmai felkészítést sikeresen biztosították. Hozzátette, a hallgatók számos további kompetenciával fognak gazdagodni az egyetemi tanulmányaik során.

Ördög István a vizsgát követően kiemelte az ismeretek megértésének, elmélyítésének és gyakorlatban történő alkalmazásának fontosságát. Zárszavában az alezredes úgy fogalmazott: a tisztjelöltek legyenek méltók az egyenruhához, elkötelezettek a hivatásukhoz és becsülettel szolgálják a katasztrófavédelem ügyét.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet