NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Szolgálatteljesítés és tanulás a veszélyhelyzet idején

Rendhagyó Hallgató - NKE RTK KVI

A nappali munkarendben tanuló tűzoltó tisztjelöltek 2020. március 13-tól a lakóhely szerinti megyei és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságokon teljesítenek szolgálatot a távoktatási feladatok mellett.

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett hazánk egész területére. A pandémia okozta különleges jogrendben Dr. Koltay András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rektora az intézkedésében 2020. március 23-tól távoktatást és ügyeleti rendet írt elő. A 2019/2020. II. félév oktatói távoktatási feladatainak végrehajtására a Rektori intézkedés alapján Dr. Vass Gyula tű. ezredes egyetemi docens, a KVI intézet intézetvezetője eljárási rendet határozott meg, kiemelten az egyes tantárgyak teljesítéséhez kapcsolódó követelmények tekintetében. A BM OKF Főigazgatója a tűzoltó tisztjelölt hallgatók részére a lakóhely szerinti katasztrófavédelmi igazgatóságokon történő feladatellátásban való részvételt írt elő.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kommunikációs és Program Igazgatósága „Rendhagyó” c. műsorban interjút készített Német Alexandra végzős, illetve Krajcz Tamás másodéves tűzoltó tisztjelölt hallgatókkal, akik a szolgálatteljesítés napi kihívásairól és a tanulás feladatairól beszéltek.

Az interjú a Ludovika TV-ben alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=300&v=P2zbl-Rhtq8&feature=emb_logo

Műsorvezető: Kovács Tamás

Szerkesztő: Szabó Lilla

Operatőr, vágó: Halápi Katinka