NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Veszélyhelyzetben is segítettek az RTK KVI hallgatói

A járvány okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, a Budapest Főváros Védelmi Bizottságának felkérésére a Budapest Mentőszervezet tagszervezetei mellett az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának tagjai is segítséget tudtak nyújtani április 03-án a XII. kerületi intézmény szakszerű előkészítésében.

Német Alexandra végzős illetve Krajcz Tamás másodéves tisztjelölt a NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat tagjaiként a Budapest Mentőszervezet és tíz tagszervezetével együtt vett részt annak az intézménynek a felkészítésében, amely ha szükségessé válik, úgy a jövőben képes legyen betegek ellátására. Bakai Kristóf a Budapest Mentőszervezet elnöke rövid eligazítást tartott a szakszerű feladatvégzés érdekében. A feladatok a különböző szobák illetve kórtermek kiürítésének, felkészítésének elvégzésére irányultak. Az intézet folyamatos működése melletti munkavégzésben, a legtöbb esetben a nagyobb méretű bútorok elszállítása jelentette a legnagyobb kihívást.

A feladat végrehajtásához szükséges egyéni védőeszközöket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság biztosította. Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, intézetvezető elmondta, hogy a sikeres feladat-végrehajtás a magas színvonalú felkészülés és csapatmunka eredménye, és külön megköszönte a hallgatók távoktatási és szolgálat ellátási feladataik mellett az önkéntes segítségnyújtást.