NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Hallgatói eskütétel a Polgári Védelem Világnapján rendezett ünnepségen

Az ünnepség elöljárója Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese volt. Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató meghívására az eseményen részt vett, Dr. Mészár Erika, Budapest Főváros kormányhivatalának igazgatója, Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója és Bakai Kristóf Péter, a Budapest Mentőszervezet elnöke.

A rendezvény a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Sági Norbert tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő mondott ünnepi beszédet. Az alezredes beszédét követően a Református Szeretetszolgálat Mentőcsoport tagjai, valamint az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálathoz újonnan csatlakozott önkéntesek tettek esküt. A hagyománynak megfelelően az NKE Katasztrófavédelmi Intézet első évfolyamos tűzoltó tisztjelölt hallgatói kapcsolódnak be a szolgálat tevékenységébe.

Az eskütételt követően az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának végzős diákjai átadták a csapatzászlót az első éves hallgatóknak.  

Az okleveleket és elismerések Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok és Bakai Kristóf Péter elnök adta át. A Katasztrófavédelem területén hosszú időn át kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréséül Dr. Varga Ferenc tű. dandártábornok emléktárgyat adományozott Dr. Ambrusz József tű. ezredesnek. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete részéről Németh Alexandra III. évfolyamos és Golenya Klaudia I. évfolyamos hallgatók az NKE mentőszervezetében végzett kiemelkedő tevékenységükért részesültek elismerésben. Bakai Kristóf Péter a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület elnöke nagyrabecsüléséül, a BMSZ folyamatos szakmai fejlesztésében végzett áldozatos munkájáért, a gyakorlatokon és műveletek során tanúsított helytállásáért díszoklevelet adományozott Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredesnek, a NKE Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetőjének.