NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Eredményes tisztjelölti vizsga a Katasztrófavédelmi Intézetben

Sikeres tisztjelölti vizsgát tettek az első évfolyamos nappali munkarendben tanuló hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetében 2020. január 30-án. A hallgatók az alaki szemlét követően szervezeti szocializációs, öltözködési és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismeretéből tettek vizsgát.

A vizsgabizottság elnöke Ördög István tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője, tagjai Dr. Ambrusz József c. tű ezredes, az NKE KVI Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék oktatója és Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, az NKE Rendvédelmi Tagozat kiképzője volt.

Ördög István a vizsgát követően kiemelte a felkészítés jelentőségét, az ismeretek elmélyítésének fontosságát. Mint fogalmazott a megszerzett ismereteket meg kell tölteni tudással, folyamatosan meg kell tudni őrizni a gyakorlatban történő alkalmazásában. Ezután elmondta, hogy a tisztjelöltté válás következő lépése az ünnepélyes tisztjelölti eskü lesz.

Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója úgy fogalmazott, hogy a leendő tisztjelöltek legyenek méltók az egyenruhához, elkötelezettek a hivatásukhoz és szolgálják becsülettel a katasztrófavédelem ügyét, melynek első lépése volt a mai sikeres vizsga.

Fotó: KVI