NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A RTK Katasztrófavédelmi intézet oktatói is részt vettek a Szlovák Rendőr Akadémia konferenciáján

2019. december 3-4-én Pozsonyban, a Szlovák Rendőr Akadémia szervezésében került lebonyolításra az „Optimizing of student education of security public- administration services study” című nemzetközi, szakmai és tudományos konferencia, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének két oktatója, Kirovné Dr. Rácz Réka tű. őrnagy és Dr. Nováky Mónika tű. alezredes is részt vett.

A konferencia tudományos bizottságának tagja volt Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet vezetője.

A kétnapos konferencián szlovák, cseh és lengyel résztvevők ismertették a szakterületüknek megfelelő előadásaikat a biztonság különböző dimenzióinak szegmenseiben. Az előadások főképpen a szlovákiai zsolnai kerületben jelentkezett hóhelyzetet, a minősített adatok védelmének optimalizálását, a szimulációs rendszerek oktatási és kiképzési lehetőségeit, módszereit, valamint a biztonsággal összefüggő oktatás kihívásait és lehetőségeit vették nagyító alá.

A Katasztrófavédelmi Intézet részéről Kirovné Dr. Rácz Réka tű. őrnagy, adjunktus beszélt a hazai klímaváltozás katasztrófavédelemet érintő kérdéseiről. Az adjunktus előadásának címe: The education of Hungarian disaster management in the light of climate change volt. Kiemelte, hogy a klímaváltozás biztonsági kérdéseinek oktatása a katasztrófavédelmi képzéseken kiemelten fontos, hiszen a katasztrófavédelem tevékenységét számos területen befolyásolja.

A konferenciával egy időben workshop is megrendezésre került, melynek során a szlovákiai önkéntes polgári védelmi szervezetekről, a tűzoltóságról és önvédelmi módszerek oktatásáról is kaphattak információkat a résztvevők.