NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Ösztöndíj az egyetem kiváló hallgatóinak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 21 hallgatója részesült a 2019/2020-as tanévre nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. A kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók az ösztöndíj odaítélésről szóló oklevelet a Rektori Tanács ülésén vehették át Koltay Andrástól, az intézmény rektorától.  

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karról 14-en, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karról 5-en, a Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetéből pedig 2-en részesültek az ösztöndíjban. Az elismerést tanulmányi és szakmai eredményeik magas színvonalának megtartása céljából azon hallgatók kaphatják meg, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el és szakmai területen is kimagasló munkát végeztek. Az ösztöndíj egy tanévre (10 hónapra) szól, havi összege pedig 40 000,- Ft/fő. Az értékelési szempontok között olyanok szerepelnek, mint például a tanulmányi eredmény, a kutatási tevékenység, az OTDK-n való részvétel vagy a szakkollégiumi munka.

Koltay András rektor köszöntőjében elmondta, hogy ez egy formális és jelképes elismerése az intézmény hallgatói elitjébe tartozók kiváló teljesítményének. Elhangzott, hogy az anyagi támogatás mellett az egyetem különböző lehetőségeket is kínál az ösztöndíjasoknak tanulmányaik kibontakoztatására. A rektor szerint ez a többletmunka később sokszorosan megtérül majd a hallgatók szakmai pályafutása során. „Úgy tekintsenek erre az elismerésre, mint egy lehetőségre, ami motiválja önöket a további tanulásra, de közben maradjanak egyetemisták is, akik jól érzik magukat az intézményben”- fogalmazott Koltay András.  

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes