NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Arany és ezüstérem a Budo Gálán

2019. november 16-án rendezték meg Budapesten a BOK sportcsarnokban a 2019-es TEK BUDO és küzdősport gálát. A magas színvonalú rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézet két hallgatójának is sikerült dobogóra állnia.

A TEK BUDO- és küzdősport gálát minden évben már szinte hagyományként szervezi meg a Terrorelhárítási Központ, amelyet a szervezet főigazgatója Hajdú János r. vezérőrnagy nyitott meg november 16-án. A rendezvény számos küzdősportnak adott teret, így judo, karate, MMA, K1, földharc, ketrecharc kategóriákkal is találkozhattak a kilátogatók. A gála izgalmas programokat tartogatott az érdeklődőknek a versenyeken túl is, a mérkőzések alatt és között küzdősportokkal kapcsolatos vásár és sok kiállító is várta az érdeklődőket. A gyerekeknek külön foglalkozásokat is tartottak. A versenyen rekord létszámú, közel 400 nevezést adtak le, amelyen csak hivatásos és rendészeti szervnél dolgozók vehettek részt. A verseny idei sztárvendége Peter Aerts háromszoros K1 világbajnok volt.

Az Intézet mindkét hallgatója a WKF karate versenyszámban, azon belül kumitében (küzdelem) indultak. A verseny a regisztrációt és megnyitót követően 10 órakor vette kezdetét. A tisztjelölt hallgatók -60kg és +84kg kategóriában indultak és mindketten egészen a döntőbe küzdötték magukat, ahol Bogárdi Barbara III. évfolyamos hallgató a 2. helyet tudta megszerezni. Tóth János 1. évfolyamos hallgató a döntőbe kerülve a Terrorelhárítási Központ egyik versenyzőjével találta szembe magát, akit sikeresen legyőzve a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a RTK Katasztrófavédelmi Intézet vezetője külön is gratulált a versenyzőknek.