NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Világbajnoki bronzérmet szerzett a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatója

2019. október 11 és 13 között Csehországban Karlovy Varyban rendezték meg a 27. SKDUN Karate Világbajnokságot. A rangos megmérettetésen 33 ország 1250 versenyzője indult, amelyen Tóth János, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelemi Intézet műveleti szakirányos I. évfolyamos hallgatója, az Agria Shotokan karate egyesület versenyzője harmadik helyezést ért el egyéni versenyszámban.

A festői környezetben megrendezett karate világbajnokság szervezői nagy precizitással,  világszinvonalon biztosították a verseny körülményeit, így mindenre kiterjedő figyelemmel betartották a verseny kategóriáknak megfelelő időterveket és helyszíneket. A bírók felkészültsége, szakképzettsége garanciát jelentett a versenyzőknek a tiszta eredményekhez, a sportszerű verseny lebonyolításához. A háromnapos megmérettetésen egyéni és csapat versenyszámok követték egymást.

A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatója vasárnapi napon került sorra, ahol Youths Male +78kg kategóriában indult. A kétágas rendszerben összesorsolt fiatal magyar versenyző csak a világbajnok román ellenfelével szemben maradt alul, egy nagyon szoros mérkőzés folyamán. Ennek köszönhetően a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Az egyéni számokat a csapat versenyszámok követték, amelyben a magyar csapatok is jól szerepeltek. A magyar csapat 76 versenyzővel, 11 bíróval és 10 edzővel volt jelen a versenyen. Hazánknak 52 érmet sikerült szerezni, amelyből 12 arany, 11 ezüst és 29 bronzérem született.

Az NKE hallgatója rövid pihenő után újult erővel vág egy újabb kihívásba, melyre november 16-án kerül sor a TEK BUDO- ÉS KÜZDŐSPORTGÁLA 2019 rendezvényen, amely a BOK Csarnokban lesz (volt SYMA Csarnok) a Terrorelhárítási Központ szervezésében.

Dr. habil Vass Gyula tű. ezredes, a KVI Intézet intézetvezetője külön is gratulált a fiatal sprotolónak.