NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Külföldi partneregyetemről érkező vezetői látogatás a Katasztrófavédelmi Intézetnél

2019. október 1. – 3. között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézeténél tett látogatást az Erasmus mobilitás keretén belül Jozef Svetlík, PhD, a szlovákiai Zsolna Egyetem Biztonsági Mérnöki Kar, Tűzvédelmi Mérnöki Tanszék tanszékvezetője.

Az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézet és a Zsolna Egyetem, Biztonsági Mérnöki Kar közötti együttműködés igen hosszú időre nyúlik vissza, évente van példa oktatók és hallgatók cseréjére, egymás konferenciáin való részvételre. A tanszékvezető a látogatás ideje alatt előadásokat tartott saját kutatási területéről, amely a tűzoltói taktika, a járművekben keletkező tűzesetek vizsgálata valamint konzultációkat folytatott a Katasztrófavédelmi Intézet Tűzvédelmi és Mentésirányítási Tanszék oktatóival. Itt tartózkodása alatt találkozott és a közeljövőben folytatandó közös programokról folytatott konzultációkat Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredessel a Katasztrófavédelmi Intézet intézetvezetőjével.

Már a következő időszakban várható a két, katasztrófavédelmi, tűzoltósági szakterületi oktatást és kutatást végző egyetem közötti szoros együttműködés folytatása, mivel már a következő héten két vendégoktató érkezése várható a Zsolna Egyetemről valamint a tavaszi szemeszterre tervezetten szakmai gyakorlatra utazhat ki a Katasztrófavédelmi Intézet néhány hallgatója.