NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Tűzvédelemmel és biztonságtechnikával ismerkedtek a végzős hallgatók

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet végzős hallgatóinak 2019. április 8-án a HESZTIA Kft. a budapesti telephelyén háromórás termékbemutatót tartott. Szemler Zoltán ügyvezető köszöntőjét követően a jelenlévők két csoportban ismerkedhetek meg a cég által forgalmazott termékekkel, köztük a különböző GLORIA tűzoltó készülék típusokkal. Párhuzamosan a Brandschutztechnik Müller által gyártott tűzoltó készülék karbantartó berendezések segítségével a porral oltók közép- és teljes körű karbantartását mutatták be a cég munkatársai. A végzősök megismerhették a legkorszerűbb mentéstechnikai és vegyvédelmi eszközöket és felszereléseket, amelyeket kedvük szerint ki is próbálhattak.

A bemutató utolsó részében a Dr. Sthamer habképző anyagok típusai, előnyei és felhasználási területei kerültek bemutatásra. A német gyártó „Schaumbox” elnevezésű modellkészletével a közép- és nehézhabbal oltást gyakorolhatták a hallgatók.

Zárásképpen a Rosenbauer POLY PORTEX nagynyomású oltóberendezés által előállított CAFS oltóhab hatékonyságát ismerhették meg. A függőleges falfelületen akár órákig is megmaradó Sthamex-Class A típusú hab az elvárásoknak megfelelően teljesített.

A gyakorlati bemutató számos új ismeretet és tapasztalatot jelentett a hallgatók számára.