NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A Katasztrófavédelmi Intézet hallgató erősítik a zuglói önkéntes tűzoltókat

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület. Ez azt jelenti, hogy a hivatásos tűzoltók felügyelete nélkül is felszámolhatnak káreseteket. Ahhoz, hogy ezt a képességet megtartsák, minősítő gyakorlaton kell átesni, amit évente kell megtartani. A minősítő vizsgát sikeresen teljesítette az a hat hallgató is, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kötelékében vesznek részt az egyesület munkájában.

Az Egyesület minősítő gyakorlatát sikeresen teljesítette az a hat hallgató is, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet részéről vesznek részt az egyesület munkájában. Ezzel a készenléti létszámba hivatalosan beszámítható az általuk adott szolgálat, támogatva a zuglói önkéntes tűzoltók szolgálatszervezését. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatói önkéntes készenléti szolgálatot adnak a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél.

A minősítő gyakorlaton egy pincetűzhöz kaptak a riasztást az önkéntesek, ahol feltételezhető volt, hogy emberi élet is veszélybe került. Nehezítő tényezőként szerepelt, hogy a helyiségben gázpalack is volt. Az önkéntesek a tűzoltási szabályzatnak megfelelően, körültekintő felderítés után minősítették a káresetet, majd meghatározták a riasztási fokozatot. Ezzel egy időben megkezdték az életmentést is.

A feladatok végrehajtásával az önkéntesek eleget tettek a gyakorlaton velük szemben támasztott elvárásoknak - ennek megfelelően tevékenységüket megfelelőre értékelte Dr. Kanyó Ferenc tűzoltó ezredes, fővárosi tűzoltósági főfelügyelő.