NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Katasztrófavédelmi hallgatók is kaptak elismerést

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének több hallgatója is elismerést vehetett át a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartott rendezvényen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 1-én rendezett koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlést, ahol olyan önkéntes civil szervezetek, szövetségek, intézmények tagjai is vehettek át elismeréseket, akik a hétköznapokban aktívan támogatják a hivatásos katasztrófavédelem és a polgári védelem munkáját. Az ünnepségen Vass Gyula tű. ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatójának előterjesztésére ezúttal többen is kaptak elismerést kiváló munkájukért.

Az ünnepi állománygyűlésen a BM OKF vezetői, a polgári védelmi szakterület központi és megyei képviselői, valamint a meghívott vendégek előtt Jackovics Péter tűzoltó ezredes, veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezető mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsorát hallgathatták meg a résztvevők, majd Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át a belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket. A katasztrófavédelem munkájának támogatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Markella Martin III. évfolyamos műveleti szakirányon tanuló tisztjelöltnek, az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat tagjának, valamint Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagynak, a NKE Katasztrófavédelmi Intézet óraadójának. A polgári védelmi napi ünnepségsorozaton a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon rendezett ünnepségen zászlóadományozásra és elismerések átadására is sor került. Az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóiból létrehozott NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat, valamint a Fővárosi Vízművek Mentőszervezet tagjai tettek esküt. Az eskütételt követően Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató csapatzászlót adományozott a Fővárosi Vízművek Zrt. Mentőszervezet részére. Megáldását követően az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálatának végzős diákjai átadták a csapatzászlót az első éves hallgatóknak.

Hosszú ideje végzett eredményes és támogató tevékenysége elismeréséül Varga Ferenc tű. dandártábornoknak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerő oklevelét vehette át Horváth Zoltán tű. őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendvédelmi Tagozatának tűzoltó hallgatói parancsnoka, valamint Barabás Patrik és Kohl Róbert III. évfolyamos, nappali tagozatos műveleti szakirányon és iparbiztonsági szakirányon tanuló tisztjelöltjei, az NKE Önkéntes Katasztrófavédelmi Szolgálat tagjai.

 

Szöveg: Ambrusz József

Fotó: Jóri András BM OKF és FKI Videocsoport


Címkék: elismerés KVI