NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Sikeres tisztjelölti vizsga a Katasztrófavédelmi Intézetben

A hallgatók az alaki szemlét követően szervezeti szocializációs, öltözködési és szolgálati tudnivalókból, valamint a katasztrófavédelem rendszerszintű ismeretéből tettek vizsgát. A vizsgabizottság tagja dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője, dr. habil. Endrődi István tűzoltó ezredes, az NKE KVI Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék vezetője és Horváth Zoltán tűzoltó őrnagy, az NKE Rendvédelmi Tagozat kiképzője volt.
 
Gubicza József a vizsgát követően a felkészítés menetéről és annak magas színvonaláról beszélt, azt követően pedig kiemelte, mennyire fontos az ismeretek elmélyítése. Ezután elmondta, hogy a megszerzett tudás gyakorlatban történő alkalmazása különböző gyakorlatok keretében történik majd meg. Mint mondta, a tisztjelöltté válás következő lépése az ünnepélyes tisztjelölti eskü lesz.
 
Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatójának nevében Endrődi István ezredes zárszavában úgy fogalmazott, hogy a leendő tisztjelöltek legyenek méltók az egyenruhához, elkötelezettek a hivatásukhoz és szolgálják becsülettel a katasztrófavédelem ügyét.

Fotó: NKE KVI

Szöveg: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=6310