NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

Szoros együttműködés a Zsolnai Egyetemmel

Október 9-e és 11-e között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetéhez látogatott a szlovákiai Zsolna Egyetem (University of Žilina) két oktatója.

A Katasztrófavédelmi Intézet partnerintézményei közül a Zsolna partneregyetemmel és annak biztonsági mérnöki karával, a most érkezett oktatókkal a Katasztrófavédelmi Intézetnek már hosszú évekre visszatekintő együttműködése van, a partnerek jelenleg is közös kutatási projektben vesznek részt.

Ing. Jaroslav Flachbart, PhD. és Ing. Monoši Mikuláš, PhD. docens úr oktatásokat és konzultációkat is tartott az Egyetem hallgatóinak, doktoranduszainak.

Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, a KVI igazgatója a vendégek fogadásakor beszédében kitért arra hogy a szlovákiai vendégoktatás az Erasmus+ programnak köszönhetően valósulhatott meg és szintén a mobilitási programnak köszönhető, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem három fő katasztrófavédelem alapszakos hallgatója is lehetőséget kapott szakmai gyakorlaton való részvételre a vendégoktatók egyetemén.