NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

A katasztrófavédelem tisztjelölt hallgatói a legkiválóbbak között

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) huszonkét legkiválóbb hallgatója között a Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) négy hallgatója is részesül az idei tanévben nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. Az elismerésről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az intézmény Orczy úti kollégiumában.

Azok a hallgatók érdemelték ki az elismerést, akik kiemelkedő tanulmányi eredményük mellett szakmai, közéleti, kulturális és sporttevékenységük során is jól teljesítettek – mondta dr. habil. Kovács Gábor r. dandártábornok, az Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese.
 
Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra az államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas), illetve költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben résztvevő hallgatók pályázhatnak. Az intézmény jogosult megállapítani, hogy mely tevékenységek, eredmények alapján alakítja ki a maga rangsorát, milyen kritériumokat vesz nagyobb vagy kisebb súllyal figyelembe a pályázatok elbírálása során. A pályázati felhívást a felsőoktatási intézmények teszik közzé, a hallgatóknak hozzájuk kell benyújtaniuk pályázatukat. A támogatás egy teljes tanévre, azaz tíz hónapra szól, összege havi negyvenezer forint.
 
A Katasztrófavédelmi Intézet diákjai közül Barabás Patrik és Tumó Fanni a III. évfolyam műveleti szakirányán, valamint Kiss Viktória Ivett és Ölvegyi Roland a III. évfolyam iparbiztonsági szakirányán nappali munkarendben tanuló tisztjelölt hallgatói mellett ebben az évben az Államtudományi és Közigazgatási Karról tizenegy, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karról négy, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karról pedig három hallgató részesült ösztöndíjban. Az intézet diákjainak teljesítményét dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, igazgató az ott zajló munka sikereként értékelte.

Szöveg: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: NKE Katasztrófavédelmi Intézet